Enfeksiyon Mu Kanser Mi?

soru

ELİFF

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Hocam babam 68 yaşında, 50 yıl sigara içmiş, son 2 yıldır içmiyor. Sol bacağı ampute, beyninde, aort damarında ve kalbinde stent var, kalbi ve sağ bacağı by passlı. burunakıntısı öksürük ve balgam sözkonusu.Pet raporunda aşağıdakiler yazmakta.

Soliter pulmoner nodülün metabolik karakterizasyonu endikasyonu ile PET çekimi yapılan olguda;

Sol akciğer parankiminde hipermetabolik infiltratif alanlar. Tanımlanan bulguların öncelikle enfektif/enflamatuar değişikliklere sekonder olabileceğ düşünülmüş olup, bu patolojiler ekarte edildiği takdirde olası malignite açısından histopatolojik değerlendirme önerilir.

Mediastende her iki hiler bölgede hipermetabolik, muhtemel reaktif lenf nodları.

Endişeliyiz. Sizin yorumunuz bizim için önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

ELİFF Hanım, PET raporunda belirtilen bulgular, babanızın akciğerlerinde hipermetabolik infiltratif alanlar olduğunu ve bunların öncelikle enfektif veya enflamatuar değişikliklere bağlı olabileceğini işaret ediyor. Ancak, bu patolojiler ekarte edildiğinde, malignite (kanser) açısından histopatolojik değerlendirme önerilmektedir. Yani, enfeksiyon veya enflamasyon belirtileri ortadan kalkarsa, kanser olasılığına karşı doku örneği alınarak daha detaylı inceleme yapılması gerekmektedir. Mediastende ve her iki hiler bölgede görülen hipermetabolik lenf nodları da muhtemel reaktif (reaksiyonel) nitelikte olabilir.

Bu noktada, babanızın doktoru tarafından önerilen ileri tetkiklerin yapılması ve histopatolojik değerlendirme sürecinin başlatılması önemlidir. Bu sayede kesin bir tanıya ulaşılabilir ve gerekli tedavi planlaması yapılabilir. Sağlık durumunu yakından takip eden hekimlerin önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim.

Geçmiş olsun dileklerimle.

Çok Okunanlar

Akciğer Nerede

Akciğer Nerede

Haber Bülteni

Güncel

Akciğerde Zatürre Neden Olur?

Akciğerde Zatürre Neden Olur?

Güncel

Akciğer Yaraları Belirtileri ve Tedavisi

Akciğer Yaraları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Akciğer Kanserine İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Akciğer Kanserine İyi Gelen Besinler Nelerdir?